{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

NEN 2580 Analyse en Optimalisatie

Ontwikkelingsfase Amstel III Amsterdam Zuidoost

Werkzaamheden:

Als onderdeel van de mixed-use gebiedsontwikkeling in de levendige stadswijk Amstel III worden aan de Hettenheuvelweg 560 bijna energie neutrale woningen gerealiseerd. Tijdens de ontwikkelingsfase hiervan is NiCaD nauw betrokken geweest bij de oppervlaktebepaling volgens de NEN2580 van het complete woontorencomplex.

Hierbij hebben wij, in nauw overleg, geïnformeerd en geadviseerd over de NEN2580 om tot een optimale gebruiksoppervlakte van de verschillende appartementen te komen. Omdat het project zich in de ontwikkelingsfase bevond waren er meerdere tussentijdse evaluaties waarbij NiCaD bij elke wijziging bekeek wat dit voor invloed op de gebruiksoppervlakte zou hebben.

Daarnaast hebben wij tijdens het traject vragen vanuit de gemeente en het kadaster kunnen beantwoorden over de diverse percelen en het bebouwde percentage hiervan.

Waar NiCaD reeds veel bestaand vastgoed analyseert merken we nu ook dat de oppervlaktebepaling op basis van de NEN2580 steeds eerder in het proces van de ontwikkeling wordt betrokken.

Opdrachtgever:

Certitudo Capital