NEN2580 meetrapport Coolsingel te Rotterdam

Project: NEN2580 oppervlakte bepaling Coolsingel 42 Rotterdam

Opdrachtgever: Delta Project Ontwikkeling

Omschrijving:

Dit schitterende pand in hartje Rotterdam aan de Coolsingel wordt weer onder handen genomen. Voor onze opdrachtgever hebben we de huidige situatie in kaart gebracht conform de NEN2580.  Wat in dit pand bijzonder is, naast de zeer indrukwekkende centrale hal, zijn de grote hoeveelheid entresols en de “verborgen” installatie verdiepingen. Deze verborgen installatie ruimtes lopen als een ring om de centrale hal maar zijn niet “normaal” toegankelijk. In het trappenhuis bevinden zich luiken welke toegang geven tot deze installatie ruimtes.  Het pand beslaat circa 30.000m2  en  bestaat uit 13 bouwlagen inclusief de enteresols. Kortom, een uitdagend pand waar we onze kennis over de grijze gebieden binnen de NEN2580 aardig konden testen.

NEN 2580 Atoomkelder

Atoomkelder

Zodra je de trap naar de atoomkelder volgt loop je werkelijk terug in de tijd. De foto rechts geeft de huidige situatie aan. Alles is nog hagelnieuw, nooit gebruikt en toch zó oud! De telefoon met draaischijf maakt het plaatje compleet. De atoomkelder heeft een volledig zelfvoorzienende omgeving met als kenmerk het “rare” kunstwerk wat buiten voor de deur staat als lucht aan- en afvoer.

 

Ook de antieke personenlift is nog aanwezig welke we uiteraard op de foto hebben gezet. Dit type lift wordt de paternoster lift genoemd. Je kan er met maximaal twee personen tegelijk in. Deze specifieke lift is vroeger ook de opname set geweest voor de film Flodder.

NEN2580 coolsingel antieke lift

Lift