3D tekenwerk

Wat wij kunnen in 3D

3D kunt u op verschillende manieren toepassen binnen uw vastgoedbeheer. Van een 3D impressie van een mogelijk verbouwing tot een BIM 3D model. NiCaD heeft de expertise om uw vastgoed 3D in kaart te brengen.

Enkele voordelen van 3D zijn:

  • 3D impressies visualiseren uw ideeën
  • 3D omgeving model geven inzicht in de omgevingsinvloed
  • 3D BIM basis model om klaar te zijn voor de toekomst in tekenwerk

 

3D impressies

Wanneer u een idee heeft over een verbouwing, en u wilt weten hoe deze er uit kan komen te zien, kunnen wij een 3D schets voor u maken. Dit kan zijn een verbouwing aan de buitenzijde van uw gebouw, denk aan een nieuwe luifel of logo voor uw winkel, een nieuw entree voor uw kantoor of een nieuw dakkapel op uw woning.

Denk ook aan de binnenzijde, welke u opnieuw wilt inrichten. Bijvoorbeeld met de toepassing van “het nieuwe werken”. Wij kunnen uw ideeën verwoorden in een 3D impressie. Door het maken van een 3D impressie krijgt u gevoel bij het eindresultaat. De impressie kan door NiCaD op fotokwaliteit worden gegenereerd, waardoor deze sterk overeenkomt met de werkelijkheid.

 

3D omgeving model

Bij een grootschalige verbouwing of nieuwbouw laten wij zien hoe het gebouw in de omgeving zal passen. Door een 3D model in de omgeving te plaatsen wordt de invloed van uw gebouw op de omgeving zichtbaar.

 

3D BIM basis model

NiCaD kan voor u een 3D BIM model opzetten. De maatvoering zal in het werk worden gecontroleerd, zodat u een “as-built” model heeft waar u mee verder kunt.

Uit het model kunnen vervolgens plattegronden, doorsnedes en aanzichten worden gegenereerd. Wanneer er een aanpassing plaats vindt in het model verandert dit meteen in alle tekeningen mee. Dit scheelt veel tijd ten opzichte van klassiek 2D tekenwerk.

De bouwkundige elementen worden gespecificeerd tot het BIM niveau LOD 300/ DN 300. De volgende omschrijving hoort bij dit detail niveau:

“Objecten zijn gematerialiseerd en accuraat in termen van hoeveelheden, afmetingen, vorm, locatie en oriëntatie. Aan de objecten kan niet-geometrisch informatie zijn gekoppeld”.

“Ruimtelijke objecten (ruimten) met exacte afmetingen en oriëntatie. Materiële objecten zijn gematerialiseerd en accuraat in termen van (afleidbare) hoeveelheden, afmetingen, vorm, locatie en oriëntatie. Aan de objecten is niet-geometrisch informatie gekoppeld. Het model bevat principedetailleringen voor karakteristieke en/of beeldbepalende gebouwdelen, die samen een goed beeld geven van de mogelijke technische uitwerking, c.q. technische oplossingen. Op DN 300 wordt het bouwwerk niet tot in de kleinste onderdelen in 3D gemodelleerd, maar de onderdelen die wel worden gemodelleerd, moeten exact zijn. Hoeveelheden van niet-gemodelleerde onderdelen moeten afleidbaar zijn (bijvoorbeeld loodslabben, plinten, dagkanten van kozijnen e.d.)”.

Mocht u naar aanleiding hiervan intresse of vragen hebben, maken we graag een afspraak met u! Hier kunt u contact met ons opnemen.